неделя, 1 февруари 2015 г.

Орехови курабийки






Необходими продукти:

100мл.стопено краве масло или мас,
100гр.пудра захар,
2 яйца,
2 пак.ванилия,
200гр.брашно,
1 бакпулвер,
100гр.смлени орехи

и още една ч.чаша смлени орехо за овалване.

В купа се смесват мазнината и захарта,разбива се с миксер да се смесят и се прибавят яйцата и ванилията,пак се разбива за да се смесят и се добавя малко по малко брашното размесено с бакпулвера като се бърка с миксера.Когато брашното се поеме от сместа се прибавят орехите и се разбърква с лъжица да се смесят със сместа.Купата се слага в хладилника за около 30 мин.

С чаена лъжичка се гребва от сместа и се оформя топче с големината на орех,овалва се в орехите,след това леко се овалва между дланите, да се притиснат орехите към тестото за да не падат при печенето.Топчетата се подреждат в тава,застлана с хартия за печене или леко намазана.Леко се сплескват.Пекът се в загрята на 200С фурна за 12 мин.
Изстиналите курабийки могат да се украсят отгоре с разтопен шоколад.






Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар