петък, 3 април 2015 г.

Великденски курабии






Необходими продукти:

5 яйца,
1/2 кг.захар,
400 мл.мека мас,
125 мл.лимонада,
2 пак.амониев бикарбонат/амонячна сода/- 20гр.
4-5ванилии,може и повече,лимонова есенция,кората на 1 лимон,сока на 1/2 лимон,
Около  1,700 кг.брашно.

Брашното се пресява,прави с кладенче и се сипва маста,захарта,яйцата,лимонадата,ванилията и лимоновата есенция,лимоновата кора,настъргана.Последно се добавя амонячната сода и се залива със лимоновия сок.Така както са си в кладенчето,всичките продукти се разбъркват добре да се смесят и се замесва твърдо тесто.Ако е необходимо се добавя още малко брашно.
С помоща на домашна месомелачка и специална приставка се оформят курабийките.
Пекат се в загрята фурна на 200-220 С,





Да ви е сладко!




5 коментара: