500 гр кайма смес,
300 гр.свинско месо ,да има малко тлъстичко,нарязано на ситно.Парченцата да са големи колкото лешник,
200 гр.свински черен дроб,нарязан на много ситно или смлян с машинка за месо,
100 гр.ситно нарязан праз лук,
2 яйца,
1 чаена лъжичка захар,1 супена лъжица равна сол /около 10-12 гр./,
100 мл.червено вино,
Черен пипер и 1/4 индийско орехче /настъргано/.
Всички продукти се омесват добре и се изсипват в тавичка,застлана с найлонена торбичка за печене,така,че да обхваща и стените. Покрива се плътно с алуминиево фолио.Поставя се в по- голяма тава,в която се налива вода до средата на малката тава.Пече се на водна баня ,на 170-180 С за 2-2,5 часа.След това фурната се изключа и остава в нея още 30 мин. Когато се извади от фурната се поставя отгоре по малък съд с някаква тежест за да се уплътни докато изстива .Аз изполавам за печенето правоъгълна форма за кекс,притискам с друга форма в ,която слагам един пакет от 2 кг.морска сол.
Когато изстине се отлива течноста ,която се е отделила при печенето и така както си е с тежеста се слага в хладилника за 24 часа.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар