вторник, 25 ноември 2014 г.

Домашен деликатес






500 гр кайма смес,
300 гр.свинско месо ,да има малко тлъстичко,нарязано на ситно.Парченцата да са големи колкото лешник,
200 гр.свински черен дроб,нарязан на много ситно или смлян с машинка за месо,
100 гр.ситно нарязан праз лук,
2 яйца,
1 чаена лъжичка захар,1 супена лъжица равна сол /около 10-12 гр./,
100 мл.червено вино,
Черен пипер и 1/4 индийско орехче /настъргано/.

Всички продукти се омесват добре и се изсипват в тавичка,застлана с найлонена торбичка за печене,така,че да обхваща и стените. Покрива се  плътно с алуминиево фолио.Поставя се в по- голяма тава,в която се налива вода до средата на малката тава.Пече се на водна баня ,на 170-180 С за 2-2,5 часа.След това фурната се изключа и остава в нея още 30 мин. Когато се извади от фурната се поставя отгоре по малък съд с някаква тежест за да се уплътни докато изстива .Аз изполавам за печенето правоъгълна форма за кекс,притискам с друга форма в ,която слагам един пакет от 2 кг.морска сол.
Когато изстине се отлива течноста ,която се е отделила при печенето и така както си е с тежеста се слага в хладилника за 24 часа.







Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар