понеделник, 22 декември 2014 г.

Баклава с пълнеж




Необходими продукти:
18 бр.тънки кори за баклава,ако са от турските кори за баклава 24 броя,
за мазане на корите 100мл.олио и 50 гр.масло.
За пълнежа:
200гр.смелени орехи,
100гр.смелени маслени бисквити,
100 гр.настърган шоколад,
3 супени лъжици захар,
4 супени лъжици пшеничен грис,
100 мл.олио,
1 супена лъжица вода.
За сиропа:
600 гр.захар,
700 гр.вода.
1ванилия.
Най-напред се сварява сиропа и се оставя да изстине.

Всички продукти за пълнежа се размесват много добре.
Подреждат се 3 или 4 кори една върху друга,като всяка се намазва .В единия край се слага от пълнежа,като се оформя на рулце.




Завива се на стегнато руло и се поставя в тавата.Тавата не се маже.Така се приготвят и останалите кори.Получават се шест рула.Рулата се нарязват напречно .


Пече се в загрята фурна на 200С за 30-40 мин. или докато придобие апетитен загар.
Когато се извади от фурната се изчаква 5 мин. и се полива със студения сироп.
















Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Чудесна баклава! Впрочем, при теб всичко е чудесно. Благодаря, Ели за поредната рецепта за вкусотия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавата оценка,поставена от кулинар като тебе ме прави щастлива!

      Изтриване