вторник, 1 април 2014 г.

торта МИЛФЬОЙ




Необходими продукт:
1 пакет фини кори за баница,
125 гр.масло ,
захар за поръсване,около 100 гр.


За крема:
1,200 л.прясно мляко
12 супени лъжици захар/180гр./
3 яйца,,
4 супени лъжици брашно/60гр./
1 пакет нишесте "Ванилия" /40 гр./
2 ванилии,
125 гр.масло


Шоколад за украса-черен,млечен или бял - въпрос на предпочитание.

Стените на съдът за тортата да  са високи поне 7см.,размера около 20/30 см.

От корите за баница се изрязват 24 бр. листа с формата,в която ще се сглобява тортата.

Взема се лист,маже се с разтопено масло и се наръсва със захар,отгоре се слага друг лист,пак се  маже и поръсва,отгоре трети лист,намазан и поръсен.


Така по три кори се групират 8 комплекта,които се изпичат на 180-200С.




Аз ги пека по две в правоъгълана тавичка ,застлана с хартия за печене.

Когато корите са готови,се приготвя крема.

В купа се смесват брашното,нишестето и захарта и с малко от млякото се разбиват на кашичка,добавят се яйцата,доразбива се до гладко и се прибавя към останалото мляко.Сварява се до гъстота,бъркалката да оставя следа.Сваля се от котлона и се добавя маслото и ванилията,бърка се да поеме маслото.


Сглобяване на тортата:

На дъното на съда се слага един комплект от корите ,отгоре крем ,пак кори,крем и така всички.Най-отгоре крем.




Отгоре се посипва обилно с настърган шоколад.


Постепенно спада на долу,защото корите започват да се напояват от крема.


Оставя се да изстине малко,покрива се с фолио за свежо съхранение и се слага в хладилника поне за 5-6 часа.Най-добър на следващия ден ако има късмет да оцелее толкова време ,у нас това се случва само ако съм направила двойна доза.



























Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар