сряда, 1 юли 2015 г.

Сладкиш с нескуик и кокос






Необходими продукти:

6 яйца,
1 ч.чаша(180 гр.)захар,
2 ч.чаши(200гр.) брашно,
1 ч.чаша(100гр.) разтворима какаова напитка НЕСКУИК,
1 ч.чаша(50 гр.) кокос,
1-2 ванилии,
1 бакпулвер(10 гр.)

За глазура:
100 гр.шоколад,
50 гр.краве масло

За поръсване около 50 гр кокос.


Яйцата се разбиват със щипка сол и захарта до пухкав крем,добавят се ванилията и брашното,предварително размесено с бакпулвера.В друга купа се отделя 1/3 от сместа.В 2/3 смес се добавя нескуика,а в другата се добавя кокоса.
Тава с размери около 30/20 см.се застила с хартия за печене,леко намазана мазнина.Изсипва се половината от кфявата смес и отгоре с помоща на лъжица се разпределя сместа с кокоса,а върху нея останалата кафява смес.
Сладкиша се пече на 180 С,като фурната се включа след поставянето на слсдкиша в нея.Пече се за около 40 мин.,за по- голяма сигурност се проверява с дървено шишче или клечка за зъби.Желателно е през първите 25-30 мин.от печенето да не се отваря фурната.
Сладкиша се маха от тавичката,освобождава се от хартията и се оставя за 30-40 мин.да се поохлади,след това се нанася глазурата и се поръсва обилно с кокос.

Глазурата се приготвя като маслото и шоколада /начупен на парчета/ се стапят на водна баня,бърка се да се смесят и сместа да се хомогенезира.Оставя се за 15- тина минути да се охлади и се нанася върху сладкиша.





Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар