сряда, 22 октомври 2014 г.

млечна баница с кокос

Млечна баница с кокос



Необходими продукти:

1 пакет точени кори аз баница от 500 гр.,
150 гр.краве масло,

За крема:
1 л.прясно мляко,
10 супени лъжици брашно,
8 до 10 супени лъжици захар,
4 супени лъжици кокосови стърготини,
1 пакетче ванилия.

За сиропа :
600 гр.захар,
700 мл.вода,
2 пакетчета ванилия.

3-4 супени лъжици кокосови стърготини за поръсване.

Най- напред се сварява сиропа: водата и захарта се завират за две,три минути ,маха се от котлона,прибавя се ванилията и се оставя настрани да изстине.

Приготвя се гъст крем от предвидените продукти : брашното,кокоса и захарта се смесват,добавя се по малко мляко да се получи гладка кашица,която се добавя към останалото мляко и се вари докато се сгъсти така ,че бъркалката да оставя трайни следи.Маха се от котлона като се бърка още около минута и се добавя ванилията.Кремът се оставя да изстине за 30-40 мин.

Стапя се маслото ,взема се кора,намазва се с масло и отгоре се поставя друга кора,която също се намазва с масло.В края се слага крем с помоща на лъжица.




Завива се на плътно руло .Така се приготвят и останалите кори.От това количество продукти се оформят 8 рула.Може да се направи и половина доза като за целта продуктите съответно се намалят на половина.
Рулата се подреждат в правоъгълна тава,намазват се с маслото,което е останало и се нарязват с остър нож напречно  на 8 до 10 см.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 С  за 30-40 мин.или до апетитен загар.Топлата баница се залива с изстиналия сироп и се поръсва с кокос ,след като изстине напълно е готова за консумация.








Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар