понеделник, 27 октомври 2014 г.

Чийз кейк с бутер тесто











Необходими продукти:

300 гр. Бутер тесто,
1 жълтък,
Шепа кристална захар.

За крем:

500 гр.крема сирене,
80 гр.пудра захар + още 3 супени лъжици,
400 гр.сладкарска сметана,
1 пакет инстантен крем" Ванилия" на Д- р.Йоткер,
Сока и кората на половин лимон.

За украса: шепа леко запечени филирани бадеми и 1/2 шоколад.


Бутер тестото се оставя на стайна температура да се отпусне и се разточва с дебелина около 2 мм.Изрязва се окръжност от тестото 25 см.диаметър.Използвам стените на форма с подвижни стени.Ако разполагате с по- малка,пак става,ще стане по- висок чийз кейка.С вилица се надупчва кората и се изпича на 200 С в загрята фурна в тава застлана с хартия за печене.Това ще е за основа на чийз кейка,От останалото тесто се изрязват фигурки,които също се надупчват,намазват се със жълтък и намазаната част се потапя в кристалната захар,като леко се притиска за да полепне добре захарта.Фигурките също се изпичат като основата.
Докато основата и фигурките изстиват се приготвя крема.
Сиренето се разбива със захарта.В друг съд се разбива ваниловия крем с 1/2 от сметаната и се прибавя към сиренето,прибавят се лимоновия сок и кората.Останалата сметана се разбива с трите супени лъжици пудра захар и се прибавя към сместа.Доразбива се до еднородна смес.



Получава се гъст крем.

Сглобяване

Поставя се стената от формата направо в платото,слага се основата ,отгоре се сипва крема и се разстила и заглажда отгоре.Маха се внимателно стената,дооформя се внимателно отгоре и от страни.Подреждат се фигурките,като леко се притискат.От страни се поръсва с филираните бадеми,а оторе със стопения шоколад се доукрасява.Сладкиша се слага в хладилника за няколко часа.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар