петък, 14 февруари 2014 г.

ЧАТАЛ ТАТЛАСЪ




1/3 ч.ч.кис. мляко, 1/3ч.ч. олио, 1 яйце, 10гр. бакпулвер , ванилия , щипка сол, бращно колкото поеме за меко тесто.
сироп- 3ч.ч. вода , 2 ч.ч. захар и една ванилия.
Приготвя се сиропа и се оставя да се охлади . Замесва се меко тесто разделя се на две. Всяка топка се разточва на тънък лист - около 3мм, нарязва се на ленти около 1,5см.и дълги около 20 см., навиват се рехаво ролце и с вилица притискам леко в края за да не се развие при пърженето. Пържат се в повече мазнина по няколко до златисто, като се извадят веднага се пускат в сиропа ,когато са изпържени следващите вадя тези в сиропа и слагам следващите и т.н.т.

Няма коментари:

Публикуване на коментар