Необходими продукти :
100гр. шоколад
за тестото:
80гр. масло /стопено/
100мл. прясно мляко,
60 гр. захар,
2 яйца,
2 ванилии,
1/2 к.л. сол,
500гр. брашно,
1/2 куб. мая
за крема:
500мл.прясно мляко,
1 пак. пудинг ванилия/40 гр./
40гр. масло,
4 с.л. захар,
Начин на приготвяне:
Първо се приготвя крема , като се дръпне от огъня се добавя маслото и се бърка до поемането му, оставя се на страни да изстива.
Разтваря се маята в прясното мляко, в отделен съд се разбиват яйцата със захарта и се прибавят към маята, прибавя се и стопеното масло, след това брашното и солта и се замесва тестото/ меко ,но да не лепне/ ако е необходимо се добавя още малко брашно.
Тестото се разделя на две топки едната да е малко по голяма от другата .
Оставят се да втасат, след което по малката се разточва на кора около 2-3 мм. и се поставя в/у хартия за печене.
Намазва се с малко крем в средата и се посипва с малко натрошен шоколад.
Другата топка се разточва на малко по-дебела кора като и се предава правоъгълна форма.
и се намазва с останалото количество крем и се посипва с останалия шоколад.
Навива се на руло и се нарязва на парчета.
Парчетата със сряза на горе се подреждат в/у намазаната част на другата кора.
Събира се кората към средата.
След което се мести с хартията във форма с отделящи се стени.
Оставя се да втаса и се пече на 170-180 С. за около час.
/проверява се с дървено шишче/
Да ви сладко!
А по този козунак си изгубих ума!И него ще го направя!
ОтговорИзтриванеЧестит ти нов блог!Много хубави и вкусни рецепти представяш,Ели!Ще те следя с интерес! :)
Благодаря,за милите думи!Козунака е много вкусен-диеторазбивач :)
ИзтриванеСтрахотна ,,Диеторазбивачна Бомба"сте направили госпожо Елена....много интересна рецепта.....да сте жива и здрава и пак да ни покажите от Вашите вкусотии
ОтговорИзтриванеСега го чакам да втаса втория път и нямаме търпение да го опитаме :)
ОтговорИзтриване