вторник, 25 февруари 2014 г.

БАНИЦА с МАЯ


За тестото: 
400 мл. вода,
1 яйце и един белтък / жълтъка за намазване/,
1/2 блокче мая,
1 ч.л. захар,
2 с.л. олио,
1 ч.л. сол.
Брашно 700-800 гр. и отеделно за точенето /общо около 1кг./
150 гр мас за намазване на корите,

За плънката: 300гр. сирене и 1 яйце

Замесвате тестото меко , но еластично да се точи. Разделя се на 6 топки.


Разточва се една кора и се намазва с маста, разточва се друга кора, слага се в/у първата и се намазва пак с мас и се наръсва с 1/3 от плънката.




Завива се на стегнато руло,което се усуква и разпъва.


Завива се на охлюв и се поставя в тавата.


Останалите кори се правят по същия начин и се увиват на около.


Оставя се да втаса , след това се намазва с жълтък разбит с една лъжица  олио.
Пече се на 180С до зачервяване.

2 коментара:

  1. Чудна е Ели,задължително ще я направя!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря!Дано до останеш доволна!

    ОтговорИзтриване