понеделник, 17 февруари 2014 г.

Бутер ПАСТИЧКИ


Необходими продукти:
500гр. бутер тесто,
1 пудинг ванилия 40 гр.,
1/2 л. прясно мляко
4 с.л. захар за крема
50гр. бял шоколад
3-4с.л.кристална захар за посипване ,малко пудра захар за посипване.
Първо направете крема:  смесвате пудинга със захарта добавя се малко от млякото да се получи ладка каша, долива се останалото мляко, поставя се на котлона и се вари при непрекъснато бъркане до сгъстяване.Махате от котлона и добавяте натрошения шоколад, бърка се да се поеме от крема и го оставяте на страни да изстива.
Размразеното бутер тесто приглаждате леко с точилка и с вилциа се надупчва.Нарязвате на квадрати /8см/ в случая,но формата и големината на пастичките е въпрос на предпочитание.Всеки квадрат намокряте с вода с помощта на четка и посипвате обилно със захар.Печете върху хартия за печене на 200С в предварително загрята фурна.Докато не са съвсем изстинали внимателно разделяте на две и слагате по 1 суп.лъжица от крема върху долната част и прихлупвате с горната част.Готовите пастички посипвате с пудра захар.                                                                                                                                                                                   Да ви сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар